Containing Greens -Erbjudande

Containing Greens erbjuder helhetslösningar  för teknik, processer och produkter som möjliggör energi och resurseffektiva odlingar året runt i arktiska och subarktiska klimat. f

Våra produktområden:

Hydroponiska odlingssystem

Vertikala odlingssystem

Växtljus LED

Värmeåtervinningssystem

Kontroll- och datainsamlingssystem


För mer information, kontakta oss på kontaktuppgifterna nedan. 

Låg självförsörjning, särskilt i nordliga regioner. Norrbotten importerar 91% av sina grönsaker, och upp till 60% av norrbottningarnas klimatavtryck kommer från maten vi äter. Samtidigt bor 70 miljoner människor i liknande klimat på jorden.

Spillvärme från industrier används inte. Värmen som bildas när vi kyler datacenter har i dagsläget inga användningsområden.  Antalet datacenter ökar även snabbt med vår ökande internetanvändning. 

Långa transporter för mat. Särskilt under vintern har vi långa transporter av färska grönsaker till de nordliga regionerna. 

Containing Greens - Teamet och milstolpar

Containing Greens är ett Luleåbaserat agtechföretag som utvecklar teknik, processer och produkter för att odla året runt i kalla klimat! 

Containing Greens-teamet består av 

  • Moa Johansson – VD
  • Ellinor Emilsson – driftsansvarig och vice VD
  • Adrian Arrosamena Mellgren – forsknings- och utvecklingsansvarig
  • Andreas Eklund – affärsutvecklare och styrelseordförande

Idén till Containing Greens fick Moa och Adrian när de fick utmaningen att lösa ett problem Norrbotten står inför i framtiden, och samtidigt ligger i linje med FNs Globala Mål 2030, under LTU Business sommarprogram ImpactLab sommaren 2020.

I slutet av sommaren träffade Moa och Adrian Ellinor, och inledde samtidigt ett samarbete med RISE. I september 2020 började gruppen bygga på första prototypen i RISEs lokaler på Porsön. Företaget Containing Greens grundades därefter i oktober 2020. Sedan dess har företaget utvecklat, byggt och driftat pilotanläggningen i RISEs lokaler på Porsön, sålt skörd från pilotanläggningen, tävlat och vunnit priser i start up-tävlingar, och byggt och sålt ett fristående vertikalodlingssystem